Het prachtige gebouw

Een architectonisch hoogstandje!

ARCHITECTUUR

Voorgeschiedenis:

Casa Casla is het gebouw dat het centrum voor architectuur, stedenbouw en Landschap huisvestte. In 2014 is het architectuurcentrum Casla opgeheven. Daarna is het gebouw periodiek verhuurd, maar de laatste jaren werd het slechts incidenteel gebruikt.

Het gebouw nu:

Het Casla gebouw is een staaltje van moderne architectuur, destijds ontworpen door de architecten Lanoire en Courian uit Bordeaux. Het is in totaal 380 m2 groot. De benedenverdieping van 250m2 bestaat uit een zaal met schuin oplopend plafond, met onder de entresol een vergaderruimte, keuken, en ontvangstruimte. De multifunctionele zaal kan worden gebruikt voor discussiebijeenkomsten of vergaderingen (tot 120 mensen), exposities of uitvoeringen. De entresol is kantoorruimte.

Het ligt aan een mooi plein, wat excentrisch ten opzichte van het stadshart, dicht bij een aantal horecagelegenheden en dicht bij een parkeergarage. De achterzijde kijkt uit over een haventje dat uitkomst op het Weerwater  .

De architecten:

De architecten van het Casa Casla gebouw zijn Lanoire en Courrian uit Bordeaux.

Wat zeggen zij zelf over hun werk:

“Wij hebben plezier als drijfveer en denken aan het combineren van idealisme en professionaliteit. We streven een “eenvoudige” architectuur na en erkennen dat het is soms moeilijk om dit te bereiken. We denken dat we in onze samenleving van versnippering en veelvoud van informatie mensen nodig hebben die in staat zijn tot keuze en synthese, zoals architecten.
Architectuur is ook een collectieve handeling. Binnen het agentschap wordt veel belang gehecht aan het tot stand brengen van een kwaliteitsvolle samenwerking met alle deelnemers van het project. Er wordt een echt partnerschap opgezet met de projecteigenaren om zo goed mogelijk aan hun verwachtingen te voldoen en het project samen te ontwikkelen.”

Bekijk hun werk hier.